Wat is Pilates

The Rich&Famous weten dat Pilates echt ultiem is voor een sterk lichaam en een gezonde oude dag. Van Madonna, Pippa tot Catherine Deneuve, van Sting tot Maxima, vele beroemdheden doen Pilates, omdat het zo geweldig effectief is! Er is geen twijfel over mogelijk: Pilates Rocks!

Pilates is een bewegingsmethode die gebaseerd is op 6 principes:

Concentratie: de gedachten controleren de acties
Centering: alle oefeningen beginnen vanuit het centrum van je lichaam, je "powerhouse"
Controle: maximale controle over de spieren, minimale bewegingen met maximum impact
Ademhaling: actief en bewust ademen is een essentieel element van elke oefening
Precisie: de oefeningen moeten exact en gesynchroniseerd worden uitgevoerd
Vloeiende bewegingen: geen bruuske bewegingen maar natuurlijke, soepele gratie en een vlotte overgang naar de volgende oefening.

Spieren in evenwicht, een gezonder en steviger lichaam.

Pilates helpt spanningen weg te werken en balanceert je houding zodat ruggenwervel en spieren perfect in evenwicht zijn. Bovendien wordt het diepe centrum (je buik) van je lichaam versterkt, word je leniger en leer je om ook je gewrichten juist te gebruiken (voorkomen van overbelasting).

Pilates is er voor iedereen die wil werken aan een gezonder en steviger lichaam. Pilates werkt preventief en kan je helpen bij heel veel rugklachten of bij sporters bij wie het spierensysteem evenwichtig moet getraind worden. Bovendien is Pilates ook uitermate geschikt voor dames die voor of na de zwangerschap hun spieren willen trainen. De doelstelling van de Pilates methode is het bereiken van een perfecte harmonie tussen lichaam en geest. Dit stimuleert de zenuwen en spieren en zorgt ervoor dat je fysieke conditie een boost krijgt.